The city that never wakes up

2011-11-22 - 16:32:54
Det är mycket som är helt underbart med denna stad, men att deras lokaltrafik slutar gå runt elva-tolv på kvällen då detta är en utsprid stad och bara ett fåtal bor på gångavstånd från centrum, är svårt att förstå.

Vi har ännu inte utforskat nattlivet så mycket, men jag hoppas det blir en ändring på det nu när sommaren är runt hörnet. Men som en klient på ett av ställerna där jag jobbar sa det, så är Perth the city that never wakes up mycket pga otillgängligheten. Detta hoppas jag är något som de gör något åt snarast, för annars kommer det bli tufft för plånboken så fort vi vill röra oss hemifrån utan bil i kvällningen.

*Sen så var även samma klient säker på att jag jobbar på sjukhuset här, så om inte annat så kan vi ju hoppas på att han har fel...

Inte så tokigt

2011-11-19 - 15:59:59
Ikväll har jag fr första gången lagat musslor från scratch. Vilket för mig innebär att de var färska när vi köpte dem och att vi var tvungna att rengöra dem innan de slängdes i grytan, samt att de i sig bildade en rätt och inte bara var ett tillbehör i tex en fiskgryta. Jag blev i alla fall nöjd med resultatet, även om musslor inte är det mest fantastiska jag ätit. Edvin är dock förkyld och kände inte så mycket smak, men det ger mig bara en anledning till att göra det igen. :)

Sightseeing

2011-11-13 - 06:20:00

Det har varit tyst här ett tag, vilket beror på att vi har haft fin besök från norra Sverige i en vecka. Monica och Martin kom förrförra fredagen och åkte i söndags vidare till Cairns och barriärrevet. Under tiden som de var här passade vi på att turista och se oss omkring lite extra i stan. Vi åkte till stranden några gånger, vilken tyvärr var invaderad av flugor. Till vår tröst så har vi dock fått reda på att det ska minska i mitten av november/december, så vi håller tummarna för att det stämmer för som det var då så är det inte kul att vara där.

Vi hade även picknick i Kings Park i skymningen efter att de hade hämtat upp mig från jobbet, och fick se stan lysa upp när det blev mörkt. Vackert!

Vi hade lite otur med vädret medan de var här, så en regnig eftermiddag tog vi oss i alla fall till Swan Valley vilket är vindistriktet här och körde runt på egenhand för att se och provsmaka lite. Det var trevligt och gott, men det var inte läge att strosa runt bland vinrankorna.

En dag spenderades med djuren på zoo, trots att jag varit där tidigare så var det värt det för denna gång kunde jag koncentrera mig på djuren och inte bara försöka få barnen att hålla ihop.

På lördagen tog vi båten ut till Rottnest Island, en chansning då väderleksrapporten var ganska ostadig. Det blåste på ganska bra och något badande blev det inte, men det var fint ändå och som tur var hade vi regnjackor med oss då det är cykla runt på ön som gäller. Det bästa av allt var nog hemresan då flera valar passade på att visa upp sig. Det är något magnifikt med dessa djur i det stora blå!

(Fler bilder kommer, tar otroligt lång tid att ladda upp, men tack till Martin och Edvin som är männen bakom kameran denna gång)

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!