God Jul från värmen

2011-12-25 - 03:12:29
Istället för att försöka immitera en svensk jul utan familj och snö(vilket ni inte heller verkar haft dock) och i 30 graders värme, så tog vi tillfället i akt och hade en riktig mys/lyxardag istället.

Morgonen började med att vi åkte till havet och åt en helt underbar frukostbuffé på en restaurang på stranden. Efter att våra magar var proppfulla förflyttade vi oss ut, tog ett dopp i havet och fick besök av fina vänner på vår picknickfilt. Efter några timmar var det dags att packa ihop och bege sig hemåt, där vi fräscha upp oss och tog en tupplur innan skumpan poppades och vi gick vidare till lokalpuben för en bit mat.
Middagen var också otroligt god, men det var ganska så folktomt ute kvällen före deras julafton (juldagen). Så när vi var mätta och belåtna än en gång så traskade vi hemåt för att sätta på Snowroller och mysa upp i soffan med allt julgodis som vi på något underligt sätt samlat på oss. Där avslutades kvällen och idag ska vi åka till Nikki (bossen på youth department) som bjudigt in oss till hennes familjs julfirande ikväll, ska bli mysigt!

Här är en julhälsning som Edvin knåpat ihop från oss: klicka här!

Julstämning?

2011-12-19 - 16:40:21
Det är mindre än en vecka kvar till jul och fjärde advent är redan förbi. Så då kan man ju fråga sig om den rätta julstämningen infunnit sig än? Sedan jag var liten har det bara blivit mindre och mindre "julkänsla", pirret i magen och spänningen har försvunnit men den mysiga känslan runt jul har bara blivit större.

Här är det dock som ett skämt... Stan är julpyntad och i affärerna kör de hårt på julmusiken, men ändå känns det bara som att det är på låtsats. Det är fel utan snö, mörker och kyla! Trots detta gör vi vårt bästa för att locka fram stämningen genom knäck-kokning, julfilmer och sillhandling inför juldagen då vi ska fira i äkta aussie-anda med äkta australiensare (eller är man det om man inte är aborigine?). Hursom, återkommer om hur julen ser ut här nere och passar på att önska er alla en riktigt god jul!

En riktig myshelg

2011-12-13 - 05:39:35
Helgen började i fredags med att jag åkte in till Veras jobb när hon slutade och mötte upp Malin och Jasmine där. Vi strosa runt på stan i jakt på mat och hamnade efter många om och men på McDonalds, då plånboken inte är så tjock som man skulle önska... Trevligt var det iaf och maten var det inte heller nåt fel på. Efteråt strosade vi runt lite mer, kollade på kläder, drack iskaffe/choklad och umgicks.

Lagom tills att Edvin pluggat klart och var på väg in för att möta upp oss var damerna tvungna att packa ihop och bege sig hemåt för att tidigt nästa dag åka till Margaret River, som vi tyvärr inte kunde följa med till men det får bli en annan gång.

Vi fortsatte i alla fall till en matmarknad som hålls i stan varje fredag, där serveras det mat från alla världens hörn(lite som Smaka på Stockholm för er som varit på det), och underhållningen stod Salvation Army för. De hade en hel orkester där som spelade diverse jullåtar, och några barn som gjorde sitt bästa för att sjunga låttexterna. Så där hade vi det både mysigt och gott.

Kvällen avslutades sen med en yoghurtglass uppe vid kulturcentrum, där de hade gjort fint med en massa lyktor och ett lite mindre live band.

Lördagen inleddes med lång frukost och sedan promenad/joggingtur längst vattnet nedanför oss. Efter det packade jag och Edvin in oss i bilen för att åka och hämta Vera på jobbet för att sedan bege oss till IKEA för att julhandla det nödvändigaste (glögg, pepparkakor och sill).

Efter att gått ut och sett hur hon har det på bryggan och blivit bjudna på varsin förträfflig kaffe, möts vi av en inte lika förträfflig syn när vi kommer tillbaka...punka på vänster framdäck. Tur att Edvin har lite mer bilkunskaper än vi andra och kavlar upp ärmarna och löser problemet.
När vi väl kom hem från vår shoppingtur städade vi upp på bakgården och pyntade med våra nyinskaffade lyktor. När vi var klara, hällt upp vinet i glasen och satt oss tillrätta där ute så invarderar myggen, då var det bara att flytta in igen. Men så fort vi handlat oss en bra myggspray så sitter vi där igen!
Samma kväll var det också total månförmörkelse i Perth, på bilden har den dock inte riktigt hunnit dit, men fint var det och fåglarna tystnade för en stund.
På söndagen styrde Edvin och jag kosan mot Fremantle för att se hur det går för våra seglare och äta lite lunch. Seglandet var inte så mycket att se (då de som förstått håller till ute på havet), men vi tog faktiskt en tur ut på en pir (av misstag) när vi letade parkering och fick se några som höll på att kämpa inne i viken. Förövrigt så var det mycket folk i rörelse och vi lyckades beställa in en god macka med garlic shrimps på, innan vi var tvungna att åka hem för att parkeringstiden gick ut (galet dyrt).
Och när Vera kom hem från jobbet lyxade vi till det med adventsfika och Sunes julkalender som avslutning på en bra helg.

Kackerlacksjägare

2011-12-11 - 15:13:40
Sen vi flyttat har jag blivit något av en expert på det här med att fånga kackerlackor, och med hjälp av mina kompanjoner lyckas vi även få ut dem levande så de inte sprider sin odör när de dör som signalerar till andra kackerlackor att "här finns det mat".

Det har blivit lite av ett ett tremanna projekt att få ut dem. Först skriker vi lite så att alla är med på vad som är i görningen, sen tar jag en matlåda som jag fångar odjuret under(för de är då inga små kryp), sen kommer Edvin eller Vera med ett papper och kartong som ska under så att det går att lyfta upp den, och efter det är det någon av oss som får äran att bära ut den och vinka förväl av den så långt bort från huset som möjligt! Sen bör också tilläggas att det dansas runt och även hinns med ett antal rymningar innan den är fångad och ute, men så kan jag inte annat än påstå att livet i det nya huset är spännande i alla fall...
*Matlådan som används i jakten återanvänds endast i detta syfte.

Anniversary & storm

2011-12-06 - 02:42:16
Igår var det Edvins och min officiella två års anniversary, och dagen till ära packade vi picknick-korgen och begav oss ner till Swan river bara ett stenkast ifrån oss. Vi hade en mysig timme, men vi såg hela tiden hur regnet kom emot oss så det var till slut bara att skynda sig hem.
Och tur var det för så här såg det ut i vår stad under kvällen/natten:

Dötid

2011-12-04 - 01:28:00
I torsdags jobbade jag och sen hade jag möte inför januari lägret, så det innebar att jag hade några timmar att spendera på stan emellan. Jag hade hoppats på att hinna åka hem och äta middag för jag var inte alls sugen på att driva runt på stan bara för att, men jag skulle bara hinna hem och vända så det var inte värt det.

Jag tog i stället med mig min bok och hittade den här mysiga uteserveringen där jag spenderade nån timme med att läsa och få i mig min middag. Och jag insåg att det inte är så tokigt att ha lite dötid i stan ibland, att det faktiskt kan bli väldigt mysigt trots att man är utan sällskap. Så nu ser jag fram emot torsdagen om två veckor då jag får göra om det här. :)

Time flies

2011-12-03 - 17:04:41
Det är mycket som har hänt sen sist. Vera landade i Perth för drygt en vecka sen. Vi flyttade till en större och bättre lägenhet/radhus i tisdags. Efter den beräknade flytten blev det en shoppingtur på IKEA med tillhörande korv. Vi var på Svenska Klubbens julbazar första advent, och fick lite julkänsla genom julmusik, lussebullar och kall(!) glögg. Det må så vara att det är varmt här men nog föredrar jag glöggen varm ändå, det blir liksom inte rätt känsla med isbitar i...
Igår var vi också på en svensk tillställning. Vi har anmält oss som volontärer till ett svenskt tält under seglingsveckorna är i Perth. Mellan den 3-18 december är det VM i segling här nere och många från den svenska seglareliten är här för att tävla sig till en plats till OS i London nästa år. Så under den tiden är det full fart i Fremantle och vi ska bidra med vår tid till tältet den sista dagen.

Som tack för detta så bjöds alla volontärer och seglare in till ett cocktail-party igår. Vi förväntade oss drinkar och var oroliga om våra kläder höll måttet. Väl framme var det dock ganska avslappnat, champangen och vinet flödade och snittar av köttbullar och sushi vandrade runt. Det blev en riktigt trevlig tillställning och efteråt fortsatte vi ut till en pub med några svenska tjejer som vi träffat där, och som väntat blev det till att kalla på en taxi när det var dags att bege sig hemåt. Vilket var lättare sagt än gjort, men det kanska inte är så konstigt när det lär vara full fart för dem efter att bussarna slutat gå.
Sen kan jag inte förstå hur fort tiden har gått här nere, vi har redan vart här i drygt tre månader och har mindre än hälften av tiden kvar innan vi packar våra väskor och styr kosan sakta men säkert hemåt. Så nu gäller det att ta till vara på sista tiden här och njuta av värmen och havet, vilket jag och Vera planerar att göra imorgon. Planen är att packa badkläderna och bege oss till stranden, medans Edvin tyvärr måste stanna hemma med sitt skolarbete...
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!