En riktig myshelg

2011-12-13 - 05:39:35
Helgen började i fredags med att jag åkte in till Veras jobb när hon slutade och mötte upp Malin och Jasmine där. Vi strosa runt på stan i jakt på mat och hamnade efter många om och men på McDonalds, då plånboken inte är så tjock som man skulle önska... Trevligt var det iaf och maten var det inte heller nåt fel på. Efteråt strosade vi runt lite mer, kollade på kläder, drack iskaffe/choklad och umgicks.

Lagom tills att Edvin pluggat klart och var på väg in för att möta upp oss var damerna tvungna att packa ihop och bege sig hemåt för att tidigt nästa dag åka till Margaret River, som vi tyvärr inte kunde följa med till men det får bli en annan gång.

Vi fortsatte i alla fall till en matmarknad som hålls i stan varje fredag, där serveras det mat från alla världens hörn(lite som Smaka på Stockholm för er som varit på det), och underhållningen stod Salvation Army för. De hade en hel orkester där som spelade diverse jullåtar, och några barn som gjorde sitt bästa för att sjunga låttexterna. Så där hade vi det både mysigt och gott.

Kvällen avslutades sen med en yoghurtglass uppe vid kulturcentrum, där de hade gjort fint med en massa lyktor och ett lite mindre live band.

Lördagen inleddes med lång frukost och sedan promenad/joggingtur längst vattnet nedanför oss. Efter det packade jag och Edvin in oss i bilen för att åka och hämta Vera på jobbet för att sedan bege oss till IKEA för att julhandla det nödvändigaste (glögg, pepparkakor och sill).

Efter att gått ut och sett hur hon har det på bryggan och blivit bjudna på varsin förträfflig kaffe, möts vi av en inte lika förträfflig syn när vi kommer tillbaka...punka på vänster framdäck. Tur att Edvin har lite mer bilkunskaper än vi andra och kavlar upp ärmarna och löser problemet.
När vi väl kom hem från vår shoppingtur städade vi upp på bakgården och pyntade med våra nyinskaffade lyktor. När vi var klara, hällt upp vinet i glasen och satt oss tillrätta där ute så invarderar myggen, då var det bara att flytta in igen. Men så fort vi handlat oss en bra myggspray så sitter vi där igen!
Samma kväll var det också total månförmörkelse i Perth, på bilden har den dock inte riktigt hunnit dit, men fint var det och fåglarna tystnade för en stund.
På söndagen styrde Edvin och jag kosan mot Fremantle för att se hur det går för våra seglare och äta lite lunch. Seglandet var inte så mycket att se (då de som förstått håller till ute på havet), men vi tog faktiskt en tur ut på en pir (av misstag) när vi letade parkering och fick se några som höll på att kämpa inne i viken. Förövrigt så var det mycket folk i rörelse och vi lyckades beställa in en god macka med garlic shrimps på, innan vi var tvungna att åka hem för att parkeringstiden gick ut (galet dyrt).
Och när Vera kom hem från jobbet lyxade vi till det med adventsfika och Sunes julkalender som avslutning på en bra helg.
Postat av: Monica

Tack Hanna för allt du berättar...så härligt att ni har såå nära till havet!! Såå konstig men såå speciell eran jul blir i år!

Kraaam

2011-12-21 - 21:19:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!