Laos och Burma tur och retur

2012-04-11 - 18:47:46
Vi gick upp i ottan för att sätta oss i en minibuss med ett gäng främlingar som skulle ta oss till Chiang Rai och gränskontrollen till Burma då våra visum behövde förlängas. Vi hade bokat in oss på en rundtur där detta ingick istället för att bara göra ett vanligt "visa run". Dock hade vi inte läst på om vad turen innehöll innan utan var mest nöjda över att få något mer på köpet när vi ändå skulle ut och åka.

Det blev hur som helst några korta stopp på ett antal ställen. Vi hann besöka ett vackert vitt tempel, så kallade hot springs som visade sig vara en tillrättalagd fontän fast vattnet var naturligt uppvämt. Vi tog än en gång en båttur på Mekong floden (som vi var ute på i Vietnam), förbi the Golden Triangle (ingenmansland, där burmeser, laotiska folket och thai handlat med opium utan att för den del varit på någons mark), en titt på Burma och sen fick vi gå i land i Laos där det var en liten marknad och vi vart bjudna på inhemsk whisky med orm i. Inte så gott men en upplevelse i sig.

Därefter väntades buffélunch innan huvudpunkten på dagen skulle avklaras. Gränsövergången gick otroligt smidigt då en kille från Belgien som var med på vår tur hade gjort det flera gånger förut och visade vägen. Sen väntade sista stoppet i en by där tre olika folkgrupper bodde. Det kändes jättekonstigt att åka dit med dem som turistatraktion, och ville man gå in i själva byn där de bodde skulle man betala extra till Longneck-folket för att de inte får lämna byn. Så det vi såg var mest stånd och några kvinnor i folkdräckt samt några barn som sprang runt och lekte bland turisterna.

Postat av: Frida Johansson

Vilka kontraster bilderna visar på!



Grattis på födelsedagen:) KRAM!



2012-04-23 - 23:09:18
URL: http://fridamarianne.blogg.se/
Postat av: Hanna

Tack vännen!

2012-04-24 - 10:50:48
URL: http://hannalonnies.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!