Bilen är såld

2012-02-13 - 16:22:17
Efter mycket om och men hittade vi en köpare...

Kvällen då vi la ut bilen hade vi planerat att ha middag och dricka lite öl/vin med våra fina vänner. Då ringer en kille och nästan desperat vill ha bilen bums, Edvin drar till med en vit en och säger att vi inte är hemma och killen kontrar med att han kommer till vårt jobber eller var vi befinner oss för att ge en handpenning för att vi ska hålla bilen till honom. Vi ser en extremt potentiell köpare ochEdvin rusar ut för att hinna snygga till vår lilla kärra lite innan vi svara ochsäger att han kan komma direkt. Det skulle ta honom 45 min att ta sig till oss, drygt en timme senare har han fortfarande inte kommit. Vi skriver och kollar hur det går för honom, han säger att han fortfarande är på väg men efter ytterliggare en timme räknar vi ut honom från kvällen och satsar helhjärtat på kalaset.

Dagen efter kämpar vi oss upp med tunga huvuden för att ta emot nästa spekulant, efter att vi väntat ett tag får vi höra att han redan köpt en bil och inte alls är på väg mot oss. Nästkommande dyker inte heller upp och paniken börjar stiga lite; hur i hela världen ska man kunna sälja en bil när det inte är någon av spekulanterna som faktiskt dyker upp?

På eftermiddagen lättar det lite i alla fall då först ett indiskt par kommer och sedan ett svenskt(!). De är båda intresserade men har andra bilar att titta på också innan de gör sitt val. Då kommer vår karl, en kille i Edvins ålder från Kina som pratar extremt dålig engelska men är väldigt intresserad i bilen. Han låter Edvin provköra den medan han sitter i passagerarsätet, säger att han vill köpa den men han har inte pengar förän två dagar senare, och han pruta inte. Vi känner att det är ju perfekt egentligen, men vågar vi vänta? Tänk om han inte kommer tillbaka...
Svenskarna budar på bilen men de är inte villiga att ge så mycket som vi ville ha, så vi behåller isen i magen och chansar på att kinesen ska komma tillbaka. Och mycket riktigt gör han det, han är till och med en kvart tidigt från utsatt tid. Han provkör en liten runda och denna gång är det han bakom ratten. Vi fyller i papper, får kontanterna, skakar hand och ser honom köra iväg.

Där kan man tro att det var slutet gott allting gott för vårat bilägande i Australien, men icke. Sex timmar senare står han utanför vår dörr igen, han har kommit på att han inte kan köra manuellt växlade bilar! Han erbjuder oss 50 dollar för att ta tillbaka den, sedan 100, och menar att vi hade ju andra köpare som var intresserade utan att förstå att vi då faktiskt har tackat nej till dem för att vi sålt honom bilen och redan tagit bort anonsen och firat att vi slipper oroa oss för den mer. Vi förklarar för honom att vi tyvärr inte kan ta emot hans bud, Edvin går ut och visar honom lite trix som underlättar när man ska starta i backe (tydligen hade han rullat in i någon och kände sig som en fara för övriga trafikanter). Så efter lite tips från coachen ger han sig iväg igen.

Vi var dock tvungna att gör ett besök hos honom ikväll då vi missat att fylla i en ruta i ägarbytes-papprena, där sitter hela hans familj och alla hälsar oss varmt välkomna så antingen har han inte berättat för dem om hans försök till återköp eller så hade tipsen gjort underverk. Men efter besöket förstår jag hans panik lite mer, för i övrigt är Perth ganska platt men just där han bor var det massor av branta backar som kan göra den mest erfarna lite nervös...

Summan av kardemumman: Vi önskade honom lycka till och var glada över att vi fått vårt utgångsbud!
Postat av: Monica

Ja Hanna, det blev en annorlunda och spännande situation som ni löste förträffligt!! Skönt att bilen är såld!!

2012-02-18 - 08:33:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!