Lata dagar

2012-01-03 - 16:40:33
Har varit ledig i en vecka och det har bokstavligt talat varit semester! Familjen kom den 27 och vi har hunnit göra mycket sen dess men ändå bara slappat.

Vi har varit till stranden ett par gånger, kollat in stan, sett The Note Book på utebio, besökt en wildllife park med diverse aussie-djur på nära avstånd, kaffeprovning, lyxat till det med en massa god mat, nyårsfirnade vid rivern och firande av Edvin på casino, kunglig picknick i Kings Park samt en trip till Penguin Island idag där vi såg både vilda och tama pingviner.

Och än är det inte slut, på lördag hämtar vi hyrbilen och drar norrut mot nya sevärdeheter och vackra vyer.


Lovade ju en uppdatering om hur den australiensiska julen är också, och måste säga att vi firar ganska lika. På talriken såg det ganska likt ut med kött, potatis och lite grönt, då med skillnaden att vi har skinka och de kalkon. Man umgås med släkten, äter mat och godis/kakor i massor och sen spelas det lite spel.

Dock så var vi nu med en salvos-familj där det inte dracks någon alkohol, annars verkar den stora skillnaden vara att de verkligen festar till på julen (och så klart att de firar den 25e). Alla andra som jag har hört pratat om julen har pratat om att dricka, vad/när och hur mycket. Detta är i alla fall något som jag inte direkt förknippar med jul. En och annan glögg slinker ju gärna ner, kanske en öl till maten och för vissa en nubbe, men aldrig att det förknippas med fest och fylla. Men sen så var vi ju som sagt på ett nyktert och städat firande, så jag kanske inte ska uttala mig om det andra...

Så summan av kardemumman blir då att själva julfirandet är ganska likt här som hemma.
Postat av: Monica

Hälsa din din familj så gott!!

Go fortsättning på 2012 till dig Hanna, Edvin och alla de andra!!

2012-01-05 - 12:19:13
Postat av: Hanna

Tack detsamma Monica! Alla här hälsar tillbaks! Kram

2012-01-06 - 09:58:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!